085-0603182 / 06-17506473

BITUMEN DAKEN

BITUMEN DAKEN

Een van de meest gelegde dakbedekkingen voor platte daken is bitumen. Dit is elastisch materiaal en wordt gemaakt van aardolie samen met polyester of glasvlies en kunststofvezels. Bitumen wordt ook vaak dakleer genoemd. Bitumen is een zeer sterk en waterdicht materiaal dat bestemd is tegen chemische stoffen. Naast het toepassen op platte daken wordt het ook zo nu en dan toegepast op vlak hellende daken, maar ook op schuren, veranda’s, dakkapellen, aanbouw of uitbouw.

Het plaatsen van een bitumen op uw dak kan op twee manieren gebeuren. Zo kan het materiaal vast gelijmd of gebrand worden. Bij de eerste optie zullen de kosten hoger door de benodigde lijm. Wel zorgt het voor de beste waterdichtheid, is het veiliger en kunt u dit gemakkelijker zelf uitvoeren. Echter is de meest populaire aanbreng branden. Dit zorgt er wel voor dat het werk complexer is waardoor het verstandiger is om door een professional uit te laten voeren. Daarnaast kunnen er bellen ontstaan in de bitumen.

Bitumen gaat, met goed onderhoud, ruim 25 jaar mee. Als het slecht onderhouden is kan dit ernstige gevolgen krijgen zoals lekkages. Natuurlijk kunt u ook voor het onderhoud contact met ons opnemen. Onze specialisten zorgen ervoor dat de bitumen in goede staat blijven zodat u er jaren plezier van kunt hebben. Wanneer bitumen slecht onderhouden wordt kan dit ernstige gevolgen krijgen, denk hierbij aan lekkages. Als het in een erg slechte staat verkeerd, is het verstandig om het bitumen te vervangen. Dit kan op twee manieren namelijk: Een nieuwe laag dakleer op de oude dakbedekking leggen of de oude laag dakleer eraf halen en er een compleet nieuwe daklaag plaatsen. Gelukkig is bitumen een zeer goedkoop materiaal dus de kosten zullen meevallen.

De voordelen van bitumen:

  • Het is duurzaam materiaal
  • Eenvoudig te herstellen, vervangen en aan te brengen
  • Een dak met bitumen is goed bestand tegen vocht
  • Perfect te combineren met isolatie
  • Een goedkopere oplossing dan synthetische dakafdichtingen
  • Bitumen heeft weinig onderhoud nodig

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze werkzaamheden wat betreft bitumen daken? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor direct advies op maat.

GEÏNTERESSEERD IN EEN BITUMEN DAK?

Jacobus Dakdekkers helpt u graag!